Televisiekijkers zijn kritisch op het gedrag van Martien Meiland in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Chateau Meiland. Tijdens een Solex-toer door het buitengebied van Bronckhorst is te zien hoe hij na het drinken van de nodige alcohol op een snorfiets rijdt.

Het nieuwe seizoen van Chateau Meiland startte maandag met een door de buurt in Hengelo georganiseerde Solex-toer. Tijdens de toer werden er meerdere alcoholische versnaperingen genuttigd. Martien dacht zelf twee rosé te hebben gedronken, maar volgers dochter Maxime kan Martien niet tellen: “Veel meer! Ja, dag!”, gaf ze aan in het programma.

De politie laat desgevraagd weten niet tot actie over te gaan. “Om iemand te vervolgen voor het rijden onder het invloed, moeten wij dat op heterdaad constateren én moet er een blaastest of anders een bloedproef gedaan worden die dit bevestigt”, aldus een woordvoerder, die daarnaast vraagtekens zet bij de montage.

De familie Meiland is sinds mei uit de Achterhoek vertrokken. Na onenigheid met de gemeente Bronckhorst over het bestemmingsplan besloten ze te verhuizen naar het Noord-Hollandse Noordwijk. De Meilandjes hebben in totaal bijna een jaar in Hengelo gewoond.

Foto: REGIO8