Het pand aan de Ambachtsweg in Zelhem, waar afgelopen september een drugslab werd aangetroffen, blijft nog twaalf maanden gesloten. In het pand werden verschillende giftige stoffen aangetroffen, die gebruikt worden bij de productie van drugs.

“Na de vondst van het lab was het pand op basis van de Woningwet en milieuwetgeving al gesloten. De sluiting wordt nu voortgezet op basis van de Opiumwet”, aldus Bronckhorst. “Voor de burgemeester weegt met name mee dat dergelijke drugsactiviteiten een gevaar kunnen zijn voor de omgeving.” Op basis van de Opiumwet kan de burgemeester, na het aantreffen van soft- of harddrugsactiviteiten, besluiten een pand voor een langere tijd te sluiten.

Afgelopen september werd de buurt opgeschrikt door een harde knal. Nadat hulpdiensten ter plekke waren gekomen bleek al snel dat er een drugslaboratorium was opgezet in het pand. Destijds zijn er twee personen aangehouden voor het produceren van drugs. De gemeente vraagt mensen alert te blijven, en de politie in te schakelen als zij verdachte dingen zien.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

©️ Foto: RTV Ideaal / Jesper Peeters (archief)