Met twee vuurwerkslachtoffers was het tijdens nieuwjaarsnacht een relatief rustige jaarwisseling voor het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Buiten de algemene opnames waren er geen uitzonderlijke druktes die werden veroorzaakt door de jaarwisseling.

“Het waren dit jaar twee slachtoffers, gelukkig valt dat mee, maar het zijn er nog altijd twee te veel”, meldt een woordvoerster van het ziekenhuis. Vorig jaar kwam er geen enkel slachtoffer binnen bij het ziekenhuis tijdens nieuwjaarsnacht. Alleen op oudejaarsdag kwamen er dat jaar twee slachtoffers binnen.. “We weten natuurlijk niet wat er bij de huisartsenposten is binnengekomen, maar mensen met ernstige verwondingen worden alsnog doorverwezen”, legt de woordvoerster uit.

Ook bij de brandweer en politie was de jaarwisseling in de Achterhoek een rustige nacht. De brandweer heeft zich alleen in moeten zetten voor kleinere incidenten als kleine brandjes. De politie rukte in Doetinchem groots uit bij een ruzie in een woning. Op voorhand werd er gedacht aan een mogelijke steekpartij waardoor acht politievoertuigen en één ambulance ter plaatse kwamen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8