Ondanks een paar incidenten is de viering van oud en nieuw 2023-2024 in Oost Gelre rustig verlopen. Ook werd er op veel plaatsen carbid geschoten. Er waren 66 aanmeldingen voor het carbidschieten. 16 locaties daarvan waren nieuw.

Net als eerdere jaren kon het carbidschieten van tevoren bij de gemeente worden gemeld. De meeste nieuwe locaties zijn door de boa’s bezocht, evenals een aantal al bekende locaties. Op alle adressen zijn de boa’s goed ontvangen. Alle locaties hebben advies gekregen over veilig carbidschieten. Een paar schietinstallaties werden afgekeurd in verband met veiligheid. De meeste mensen hadden het goed voor elkaar.

“Ondanks een paar incidenten is oud en nieuw in Oost Gelre gemoedelijk verlopen. De mooie traditie van het carbidschieten is ook in goede sfeer in ere gehouden. Fijn dat we met elkaar op deze gemoedelijke manier het einde van het jaar hebben gevierd. Als je leest en hoort over de uitwassen en het geweld dat op andere plekken heeft plaatsgevonden, prijs ik me gelukkig met de manier waarop we dit in Oost Gelre doen” aldus burgemeester Annette Bronsvoort.

In de gemeente zijn op een gezellige manier een aantal oud en nieuw feesten georganiseerd, zoals Loud and New in Harreveld en de Nieuwjaarsgala’s in Groenlo en Lichtenvoorde. De organisatoren hadden dit goed voor elkaar en de feesten zijn in goede sfeer gevierd.

© Foto: RTV Ideaal