De politie is de eigenaar van het bosgebied in Winterswijk waar illegale werkzaamheden zijn uitgevoerd op het spoor. Hij wordt ervan verdacht zonder vergunning een privévisvijver te hebben gegraven en een weg te hebben aangelegd. De provincie Gelderland heeft tot op heden nog geen aangifte tegen hem gedaan.

De werkzaamheden van de 46-jarige man in een bosperceel ten zuiden van Winterswijk zijn inmiddels stilgelegd, aldus de politie. De eigenaar reed voor zijn bezoeken speciaal op en neer vanuit zijn woonplaats in Duitsland. Hij heeft aan de politie laten weten dat hij van plan was een privévisvijver aan te leggen waarin hij vissen wilde uitzetten. De man wordt verdacht van het plegen van een economisch delict, waarbij de boete kan oplopen tot 90.000 euro.

Zijn plannen had hij beter voorafgaand aan de verbouwing kunnen delen met de gemeente Winterswijk. De gemeente verstrekt wel vaker vergunningen voor zulke werkzaamheden in zogeheten ‘productiebossen’. Sterker nog: “Het is helemaal niet moeilijk om een aanvraag te doen hiervoor”, laat de gemeente Winterswijk aan Omroep Gelderland weten. “Maar je moet dit wel doen voordat je begint, anders is het strafbaar.” De eigenaar heeft daarnaast ook op eigen houtje tiental bomen omgekapt. Omdat het bosgebied een zogeheten ‘productiebos’ is, is dat wel wettelijk toegestaan.

© Foto: Wijkagent Willem Saris