© Foto: Focus by Hanneke

Needenaar en geboren Haarloer, Edwin Ten Pas, haalde voor kika ruim 3.720 euro op tijdens het schaatsen voor kika op de Weissensee in Oostenrijk. Edwin deed individueel mee voor de tweede keer Kika. 121 deelnemers en 23 teams gingen van 23 januari tot zaterdag 27 Januari naar de Weissensee om te schaatsen. Edwin heeft ook al drie keer meegedaan in Finland, maar dan zonder goede doel.

Vrijdagmorgen 26 januari werd er vroeg gestart voor de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee op de Weißensee. Om 7:00 uur werd er gestart bij het ochtendgloren en tijdens de eerste ronden werd het licht. ”De eerste 100 kilometer goed tempo kunnen rijden, Het ijs was toen redelijk goed. Na 103 kilometer een val gemaakt en pijn aan de bilspier. Ik kon wel door schaatsen maar het tempo was wel wat lager geworden. De volgende ronden was de pijn weer minder en ging het wel weer redelijk goed” aldus Edwin.

De finish werd gehaald in een tijd van 9 uur en 41 minuten en dat is de 55e plaats van de dag. Daarbij hoorde Edwin bij de 20 procent deelnemers die de tocht heeft voltooid. Uiteindelijk hebben er 199 van de 805 deelnemers de 200 kilometer schaatsen voltooid. Edwin is trots dat hij de tocht volbracht heeft. ”Ik wil iedereen bedanken die mij gesponsord heeft voor Kika” aldus de trotse Edwin. Schaats voor Kika heeft dit jaar meer dan 400.000 euro opgebracht.