Al jaren ligt er in Vorden een glijbaan in stukjes te wachten op ravottende en spelende kinderen. Zwembad In de Dennen kreeg de glijbaan in 2019 van het Graaf Ottobad in Zutphen, maar het ontbreekt de stichting aan geld om de glijbaan te plaatsen. Daarvoor is zestigduizend euro nodig. Om dat geld bij elkaar te krijgen is het zwembad een actie gestart: koop een stukje zwemwater.

Via de website kunnen mensen een blokje zwemwater of terras “kopen”. “Je kan dat al doen vanaf 10 euro”, zegt bestuurslid Miriam Jansen tegen Omroep Gelderland. Mensen worden niet echt eigenaar van het stukje water, maar het is een creatieve manier van crowdfunding.”We zien in de zomer dat de kinderen heel lang in de rij staan. We hebben de nieuwe glijbaan gekregen en we hopen straks nog meer kinderen en toeristen plezier te doen.” De actie om een blokje zwemwater te kopen loopt al een tijdje, maar het geld is nog niet bijeen. Net iets meer dan de helft is binnen. Om het bedrag binnen te halen gaat het zwembad de komende tijd weer actief reclame maken. “En we organiseren in november een wandeltocht.”

Hoewel slechts de helft van het geld nu binnen is, is er wel al begonnen met de aanleg. Lokale ondernemers hebben hun schouders eronder gezet en zijn sinds oktober bezig. “We zijn nu in de grond bezig”, legt Erik Oldenhave uit. “Zo kunnen we straks zorgen voor een goede funderingen en kunnen we de leidingen allemaal goed neerleggen.” Hoewel de werkzaamheden net begonnen zijn, zijn er nu al tegenslagen. Het geld dat ze nu tekort komen halen ze uit een speciaal potje. “Maar we moeten dat geld wel terug hebben en we hopen dus dat mensen via de crowdfunding een stukje zwemwater willen kopen”, aldus Miriam Jansen. Dat kan nog tot 31 maart via ikdoneervoor.nl/zwembadindedennen Volgend jaar, als het zwemseizoen begint, moeten kinderen van de glijbaan kunnen glijden.

© foto: Omroep Gelderland