Kledingbeurs bij Lighthouse.

Zondag en maandag werd voor de derde keer een kledingbeurs georganiseerd door vrijwilligers, met ondersteuning van Perspectief Zutphen. Iedereen die geen geld heeft om kleding te kopen was van harte welkom. Ze zijn op de beurs geattendeerd via de Voedselbank, Vluchtelingenwerk en bij activiteiten van Perspectief Zutphen.

De beide beursdagen waren ingedeeld in tijdvakken om de drukte te spreiden. De voorraad kleding was groot, de rekken werden continu aangevuld met de kleding en op maat gesorteerd. Er was een tafel met schoenen en zelfs sieraden. Buiten stonden de rekken met jassen. De bezoekers konden zelf uitzoeken en meenemen wat ze nodig hebben. Ze hoefden nergens verantwoording voor af te leggen en er was geen limiet aan wat ze wilden meenemen. Vrijwilligers stonden klaar om te helpen. “Vanuit Perspectief Zutphen ondersteunen we bij fondsen aanschrijven, faciliteren we de overleggen en we helpen met vrijwilligers werven, maar we hoeven steeds minder te doen. De vrijwilligers doen steeds meer zelf”. Aldus sociaal werker Willem Wallerbos van Perspectief Zutphen.

De kleding kwam van particulieren die het langs verschillende kanalen, waaronder Facebook, hadden gedoneerd en ook van winkels die voorraad over hadden. Kleding die anders misschien in containers verdwijnt, terwijl blijkt dat zoveel mensen het zo goed kunnen gebruiken. Zoals een negenjarige meisje dat met haar moeder tussen de rekken snuffelde. Haar moeder hoorde van de beurs op een creatieve middag in Lighthouse. “We zijn de vorige keer ook geweest en dat is goed bevallen.” Aldus de moeder.

© Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau