OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruurlo krijgt een nieuwe wandelroute. De KWIEK beweegroute in Ruurlo is een wandelroute van 1,8 km die gebruik maakt van het bestaande straatmeubilair. Op de route liggen speciale stoeptegels met verschillende oefeningen die bijdragen aan balans, kracht en uithoudingsvermogen. De start bevindt zich op het Kerkplein en gaat vanaf daar via de Nachtegaalstraat en de Wiersseweg naar de onlangs gerenoveerde vijver aan de Vijverweg. Na een rondje om de vijver loopt de route via De Everwennink, Kerst Zwart School en Zuivelweg terug naar het Kerkplein.

De KWIEK beweegroute is er voor iedereen in Ruurlo. ”Een leuk en sportief blokje om, dat is de intentie van de route. Het instapniveau van de beweegroute is laag en vrijwel iedereen is in staat om van de route gebruik te maken, ook met rolstoel” laat de bedenker weten. De intensiteit van de route is zelf te bepalen en ook geheel vrijblijvend.

De route is een initiatief van de gemeente Berkelland en Sport Federatie Berkelland en is gefinancierd door Menzis en het Lokaal Beweeg- en Sportakkoord ‘Heel Berkelland Beweegt!’. Wethouder Gerjan Teselink opent op vrijdagmiddag 26 mei officieel de route op het Kerkplein in Ruurlo. 

© Foto: RTV Ideaal