Smaakvolle zuivel, kaas, rauwe melk, vlees en groenten: het is allemaal te koop in de boerderijwinkel van Boerderij Ruimzicht. Dit biologisch dynamische landbouwbedrijf met melkvee, varkens, schapen, kippen, een tuinderij en zorgboerderij in Halle, ontving de eerste Groene Pluim die in de provincie Gelderland werd uitgereikt. Wilko Pelgrom, wethouder duurzaamheid, overhandigde deze stimuleringsprijs voor duurzaamheid en sociaal beleid afgelopen woensdag aan Gerjo Koskamp en Jara van Rooij, eigenaren van Boerderij Ruimzicht.

De Groene Pluim is een stimuleringsprijs voor bedrijven die zich opvallend inzetten op het vlak van duurzaamheid en sociaal beleid. Om voor zo’n pluim in aanmerking te komen doorloopt het bedrijf een door professionals uitgevoerde audit, waarbij de Global Goals (SDG´s) van de Verenigde Naties richtinggevend zijn. Boerderij Ruimzicht is de eerste duurzame ondernemer die in de gemeente Bronckhorst én in Gelderland de Groene Pluim ontving.

Boerderij Ruimzicht is al drie generaties in de familie en is nu in handen van Jara van Rooij en Gerjo Koskamp. De grootvader van Gerjo begon het boeren op deze locatie. De tweede generatie ontwikkelde de boerderij verder tot een intensief regulier melkveebedrijf, terwijl Gerjo en Jara het roer omgooiden en er een biologisch dynamisch bedrijf van maakten.

© Foto: gemeente Bronckhorst / Arno Wolsink