© Foto: Jaime Lebbink

De Zonnebloem, afdeling Borculo-Haarlo, meldt dat de verkoop van zonnebloemloten onlangs van start is gegaan. Bestuurslid Gerrit Sprokkereef en Anny Bielerman als vrijwilliger hadden de eer om het eerste lot te overhandigen aan Joris Beerten van BeertenHuus dat dit jaar 40 jaar bestaat.

Vanaf komende woensdag, 29 mei, zullen de verkopers de straten opgaan. De lotenverkoop was vorig jaar een groot succes voor de afdeling Borculo-Haarlo. De opbrengst van de lotenverkoop wordt gebruikt om uitstapjes en activiteiten te financieren voor volwassenen met een lichamelijke beperking. De Zonnebloem, een vrijwilligersorganisatie, zet zich in om het sociaal isolement van mensen met een lichamelijke beperking te doorbreken door huisbezoeken en het organiseren van uitstapjes. Van elk verkocht lot gaat 75 procent direct naar de lokale Zonnebloemafdeling, waarmee tal van activiteiten en uitstapjes worden gefinancierd. Het resterende deel wordt gebruikt voor landelijke projecten van de Zonnebloem, waaronder de Zonnebloemauto’s en -fietsen en de organisatie van de loterij.

Mensen die De Zonnebloem willen steunen, maar de vrijwilligers aan de deur hebben gemist, kunnen ook online loten aanschaffen via de website van De Zonnebloem. De Zonnebloem afdeling Borculo-Haarlo is ook op zoek naar vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Gerrit Sprokkereef.