Wielrenner Gijs Leemreize uit Ruurlo heeft een Franse wielerronde voor beloften, de Ronde van de Isard, gewonnen. Hij greep na een lange solo de ritzege in de laatste etappe en eindigde bovenaan in het eindklassement.

“Het is mijn eerste echte overwinning en dat voelt erg goed”, zo laat Leemreize weten op de website van zijn wielerploeg Team Jumbo-Visma. De Ruurloër begon de slotdag van de vijfdaagse koers als nummer twee van het algemeen klassement. Na de eerste klim tijdens de laatste etappe sprong de Achterhoeker weg bij het peloton. “Het team reed fantastisch”, zegt Leemreize op de site van Team Jumbo-Visma. “De jongens hielden me goed van voren gepositioneerd en maakten de koers hard op de klim.”

De Achterhoekse renner, die deze ronde uitkwam voor de Jumbo-Visma Development ploeg maar normaal gesproken voor de profafdeling van de WorldTour-ploeg fietst, soleerde uiteindelijk naar de overwinning. “Ik had een superdag en op vijfhonderd meter van de top kon ik wegrijden bij mijn concurrenten. Vervolgens begon ik aan mijn solo”, aldus het wielertalent. “Ik reed naar de koplopers en kwam alleen aan de leiding. De laatste twintig kilometers waren onwijs zwaar.”

Foto: REGIO8