De Markt in Lochem krijgt een nieuwe inrichting. Het moet een aantrekkelijke plek worden voor inwoners en bezoekers. Er komt meer eenheid tussen de Grote Markt, Kleine Markt en het gedeelte ten noorden van de kerk. Op donderdag 29 juni ging de eerste schop de grond in. Aannemer Reko Raalte voert de werkzaamheden uit.

Tot de bouwvak worden er veldkeien op de Grote Markt aangebracht en worden er nieuwe bakken gemetseld. Voor het aanbrengen van het straatwerk rondom de platanen worden de veldkeien uit de Markt hergebruikt. Aannemer Reko Raalte brengt op de plek van de opgenomen veldkeien uit de Markt tijdelijke puinverharding aan.

Tijdens de bouwvak worden er geen werkzaamheden uitgevoerd en zorgt de aannemer ervoor dat er geen bestrating ‘open’ ligt. Na de bouwvak wordt gestart met de herinrichting van het parkeerterrein op de Markt en de aanleg van de nieuwe fontein voor de kerk. ”Deze fontein gaat een spetterende plek vormen in ons centrum. Het zorgt voor meer gezelligheid. Ook het groen gaat zorgen voor een mooi geheel” aldus de gemeente Lochem.

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken voert de aannemer de werkzaamheden in fases uit en blijven zoveel mogelijk parkeerplaatsen bereikbaar. De eerste fases richten zich op de werkzaamheden aan de Grote Markt. Later dit jaar volgen er werkzaamheden ten noorden van de kerk richting de Bierstraat. Daarna pakt de gemeente Lochem de Kleine Markt aan. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in maart 2024 klaar.

© Foto: gemeente Lochem