De Achterhoek barst van de maakindustrie. Deze technische bedrijven staan te springen om goede engineers. Sinds dit jaar worden deze (verder) opgeleid bij het Grensland College, op de tweejarige deeltijd hbo-opleiding Ad Engineering. Het mes snijdt aan twee kanten: werknemers kunnen zich, naast hun baan, verder ontwikkelen en werkgevers krijgen er een hoogopgeleid technicus voor terug.

Eén ding hebben de studenten die sinds september elke maandag de opleiding Ad Engineering volgen bij de DRU in Ulft (CIVON) gemeen. Ze werken allemaal bij een technisch bedrijf in de Achterhoek. Zo is Willem werkzaam bij een bedrijf waar hij procesvaten voor de voedsel- en biobased industrie helpt ontwerpen. Hij wilde graag doorleren, maar een voltijd hbo-opleiding volgen viel tegen. Twee jaar lang een middag en avond naar school ziet hij wel zitten.

Naast Ad Engineering verzorgt het Grensland College, in samenwerking met de HAN, Saxion, Iselinge Hogeschool en het Graafschap College, ook de opleiding Ad Sociaal Werk, Ad Management en Ad Pedagogisch Educatief Professional. Op de open avond op woensdag 16 november in het Raadhuis te Winterswijk kunnen geïnteresseerden kennis maken met de opleidingen, docenten en studenten. Werkgevers die meer willen weten over de mogelijkheden die het Grensland College biedt om werknemers verder op te leiden, zijn ook van harte welkom.

© Foto: Grensland College