Ruim 15 weken hebben ze de wandelaars in het fraaie natuurgebied van Staatsbosbeheer en Waterschap Rijn en IJssel, rondom het Galgenveld en De Lebbenbrugge, en rondom de lus in de Slinge een toevoeging aan het bestaande landschap geboden: de 33 creaties die door de bijna evenzovele kunstenaars daar in mei van dit jaar werden geplaatst en die deze maand weer verwijderd zullen worden.

Aan de hand van een routegids konden de Berkellandse wandelaars en de vele toeristen, alleen of in kleinere of grotere groepen, de route lopen. Middels een korte toelichting daarin op ieder werk konden zij zich een beeld vormen de achterliggende gedachten. Wat moest de diverse deelnemende kunstenaars geïnspireerd hebben om uit een en hetzelfde landschap een zo grote diversiteit aan ‘kunst’-werken te creëren.

Het weekend van 11 en 12 september zal het laatste weekend zijn waarin de eerste Berkellandse Kunstwandelroute nog gelopen kan worden. Kunstkring BArt, de organisator van de wandelroute, zou dat gebeuren graag afgesloten hebben met een fantastisch en gezellig Kunstplein, maar de Coronamaatregelen, die meer dan 1½ jaar als een dreiging boven de wandelroute hebben gehangen, strooiden ook hiervoor roet in het eten. Zondag 12 September zijn er bij de Lebbenbrugge in Borculo uiteraard weer kunstenaars aanwezig om uitleg en demonstraties te geven van en over hun werken.

Startpunt is nog steeds Boerderijmuseum “De Lebbenbrugge” aan de Lebbenbruggedijk 25 in Borculo.