De GGD Noord- en Oost-Gelderland (NOG) trekt de komende tijd met een vaccinatietour door de Achterhoek met tijdelijke pop-up priklocaties. De komende maand doet de organisatie onder meer Aalten, Winterswijk en ‘s-Heerenberg aan.

Voor de Achterhoek staan op dit moment zeven pop-up priklocaties ingepland. De GGD-NOG geeft aan dat er steeds gekeken wordt naar nieuwe locaties binnen de regio. Eerder was het mogelijk voor het vaccineren door middel van een vrije inloop in Borculo, Doetinchem en Wehl. Donderdag staat de tijdelijke vaccinatielocatie in Aalten. Naast deze locatie staan er ook datums vast voor Dinxperlo, Didam, ’s-Heerenberg en Winterswijk. Op de site van de GGD-NOG staat de exacte informatie, zover bekend, benoemd bij de locaties.

Bezoekers van de pop-up locaties hoeven geen afspraak te maken, maar moeten wel een mondkapje en een geldig ID-bewijs meenemen. Op de prikpunten wordt gebruik gemaakt van het Pfizer-vaccin, ter plaatse wordt direct een afspraak gemaakt voor de tweede prik. De afspraak voor de tweede prik kan plaatsvinden op andere locatie in verband met de sluiting van vaste vaccinatielocaties. Wehl is momenteel nog maar de enige vaccinatielocatie in de Achterhoek.

Foto: REGIO8 (archief, ter illustratie)