De gemeente Berkelland wil graag stimuleren dat er meer bomen in de gemeente worden geplant. Daarom krijgt elk woonadres de mogelijkheid om een gratis boom of struik te bestellen. Dit doet de gemeente Berkelland in een periode van 3 jaar, waarbij ieder jaar een deel van de gemeente een deelnamebrief ontvangt.

”Wilde bijen, vlinders, egels en andere dieren hebben het moeilijk. Ze kunnen wel wat hulp gebruiken. Dat kan door een boom of struik te planten. Dit geeft een extra voedsel- en nestgelegenheid voor vogels, egels, vlinders, wilde bijen en insecten” aldus de gemeente Berkelland. Ook helpen bomen en struiken om het koeler te houden op warme dagen en zorgen ze voor een fijne en mooie leefomgeving.

Aan deze actie kunnen alle inwoners in gemeente Berkelland meedoen, verdeeld over drie jaar. Nu ontvangen de inwoners van Borculo, Haarlo, Geesteren en Gelselaar deze uitnodiging. In 2024 zijn de inwoners van Neede, Rietmolen en Noordijk aan de beurt. En in 2025 de inwoners van Eibergen, Rekken, Ruurlo en Beltrum.

Inwoners kunnen per huishouden één gratis boom of struik ontvangen voor in hun tuin, op het erf of op het balkon. De gemeente Berkelland werkt in dit project samen met stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG).

© Foto: RTV Ideaal