© Foto: REGIO8

De tweede fase van de proef met de landbouwsluis tussen Laag-Keppel en Wehl wordt eerder beëindigt dan gepland. Weggebruikers kunnen vanaf woensdagochtend weer volledig gebruiken maken van Keppelseweg.

“Vanwege de planning van de aannemer wordt het verwijderen van de sluis vervroegd’, aldus de Provincie Gelderland. Na 09.00 uur kan het verkeer weer gebruik maken van de Keppelseweg. Het eerder weghalen van de sluis heeft volgens de provincie geen gevolgen voor de proef: “De periode waarin de verkeersbewegingen worden gemeten met telslangen op de weg en via vaste telpunten eindigt voor 15 november. Daarmee heeft het eerder verwijderen van de landbouwsluis geen nadelige effecten op het meetonderzoek.”

De resultaten van het meetonderzoek worden samen met onder andere een belevingsonderzoek besproken met een ambtelijke projectgroep. Daarna volgt een voorstel aan de gemeente Bronckhorst en de provincie Gelderland voor eventuele maatregelen die volgen in het gebied rond Laag-Keppel.

De proef zorgt voor veel onvrede bij weggebruikers en ook bij de lokale politiek. Zo werd al opgeroepen om de test met de landbouwsluis op de Keppelseweg eerder stop te zetten. Hier zag de provincie niks in, maar nu stopt de proef toch een week eerder.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8