© Foto: gemeente Oost Gelre

Met ingang van 1 april is Elroy van den Bout aangetrokken als centrummanager voor Lichtenvoorde en Groenlo. Oost Gelre vindt het als gemeente belangrijk dat ze samen met ondernemers inzetten op levendige centra. Dat is goed voor de lokale economie en de leefbaarheid van de kernen.

Elroy gaat nauw samenwerken met de ondernemers. Hij brengt veel ervaring en expertise met zich mee. Hij kent het werken met lokale ondernemers, overheid en maatschappelijke organisaties. “In feite profiteren inwoners in álle kernen in Oost Gelre van levendige centra. Goede voorzieningen zijn van belang voor de leefbaarheid in de hele gemeente. Het is niet alleen leuk en gezellig om in de buurt te kunnen winkelen, het is economisch ook belangrijk. In goede centra komt ook winkelend publiek uit de regio. Uit onderzoek blijkt dat mensen graag in kernen met een goed centrum willen wonen.” aldus Wethouder Arjen Schutten van de gemeente Oost Gelre.

Vertegenwoordigers van Stichting Ondernemersfonds Lichtenvoorde (OFL) en de Groenlose Ondernemersvereniging (GOV) zijn betrokken bij de aanstelling van Elroy als centrummanager. Elroy bepaalt samen met beide organisaties welke initiatieven en aandachtspunten opgepakt worden.