Eén van de belangrijkste rubrieken van de eerste week van Jumping de Achterhoek kwam zondagmiddag op naam van Emma Bocken uit Weert. Het Nederlandse toptalent was in de elfkoppige barrage van de Grote Prijs voor junioren al haar internationale tegenstanders de baas en won met Incaro LS (v. Carusso la Silla) de Pluimers Hindernissen Prijs. “We hebben echt alles gegeven. Het was een mooie strijd,” reageerde de zeventienjarige amazone na afloop.

Een paar uur later won Kian Dore uit Ierland de Rabobank Grote Prijs van de Provincie Gelderland voor pony’s. Eerder op de dag was Noora von Bülow uit Engeland de beste in de Grote Prijs bij de Children om de Morssinkhof Plastics Prijs en won My Relander uit Estland op zaterdagavond de U25 Grote Prijs om de Holger Hetzel Auction Prijs.

Bocken vertegenwoordigt eigenlijk alles waar de eerste week van Jumping de Achterhoek voor staat; jonge ruiters en amazones de kans geven zich te ontwikkelen op een prachtig evenement met topsport maar ook veel gezelligheid. De imposante hal van Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender was omgetoverd tot een kweekvijver van talent waarin jonge ruiters zich konden meten met leeftijdsgenoten.

© Foto: Digishots