Het stratenvolleybaltoernooi in Hengelo is alweer een aantal weken van start en wederom doen er veel deelnemers mee aan het toernooi dat in november, december en januari wordt gehouden. Marko Versteegen vindt dat het toernooi prima verloopt. ”We hebben gezien na 2 jaar afwezigheid dat er wat teams zijn afgevallen. Daarnaast zijn er juist weer een aantal nieuwe teams bijgekomen. We zitten dit jaar op de 76 teams, dat betekend dat er ongeveer 800 deelnemers zijn die de wedstrijden spelen” aldus Marko in de uitzending ‘Achterhoek Totaal’ op Radio Ideaal.

Het gaat in totaal om 29 speeldagen. Er worden 290 wedstrijden gespeeld in 3 maanden tijd. Doordat de sporthal in Hengelo ook gebruikt wordt door andere sporters komt het weleens voor dat de wedstrijden tot laat doorgaan. ”Om 22:15 of 22:30 uur is uiterlijk de laatste wedstrijd. Voor de meeste zijn niet alleen de eerste twee sets belangrijk, de derde set, boven in de kantine eigenlijk net zo” lacht Versteegen.

Wel wordt er tijdens het stratenvolleybaltoernooi op niveau gespeeld. Zo zijn er verschillende klassen waardoor de betere teams kunnen promoveren en andere teams degraderen, het spel blijft leuk voor een ieder. Op 28 januari zullen de finales worden gespeeld. Die beginnen rond 16:00 en duren tot 20:00 uur. Daarna zal er een prijsuitreiking zijn en is het feest in de kantine van de sporthal.

© Foto: RTV Ideaal (archief)