Inmiddels hebben niet 10 maar 11 clubs zich geplaatst voor de Achtste Finale om de Achterhoek Cup. Door het terugtrekken van FC Trias is tegenstander FC Zutphen automatisch geplaatst en voegt zich bij de laatste 16. Dinsdag 6 december komen hier 2 clubs bij. SDOUC ontvangt op Sportpark De IJsselweide in Ulft AZSV Aalten.

De 2e wedstrijd van deze avond wordt gespeeld in Lichtenvoorde: Longa’30 tegen Concordia Wehl. Op papier geen lastige wedstrijd voor de thuisclub. Echter het team uit Wehl heeft eerder bewezen, als het om de Achterhoek Cup gaat, niet kansloos te zijn tegen Longa’30. Door het terugtrekken van FC Trias, de derde klasser kampt momenteel met vele blessures, staan na dinsdag 6 december nog maar 3 wedstrijden voor de winterstop op het programma.

FC Winterswijk reist af naar Groenlo. Daar wacht koploper in de 2e klasse sv Grol (aftrap 19:30 u.). In Dieren het duel tussen vv Dieren en VVG’25 en in Zevenaar treffen DCS en DZC’68 elkaar. De aftrap bij deze 2 wedstrijden is om 20:15 uur. Na afloop van al deze wedstrijden zijn de 16 clubs bekend voor de Achtste Finale en zal de loting op woensdag 11 januari uitkomst brengen hoe het vervolg zal zijn van het restant van het toernooi.

© Foto: John van der Kamp