Jodie Hall McAteer en Jumping de Achterhoek zijn twee handen op één buik. De 22-jarige amazone won zaterdagavond 3 december de 1.45m finale van de CSI2* Medium Tour om de Porsche Centrum Gelderland Prijs, maar dat was niet de eerste keer dat ze een overwinning binnensleepte op het prachtige internationale evenement op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender. “Ik heb altijd veel geluk gehad op Jumping de Achterhoek,” laat de Britse blij weten. “Eerst bij de pony’s, toen bij de jeugd en nu bij de senioren.”

In deze als een basisomloop met winning round uitgeschreven finale plaatsten de beste veertien ruiters zich sowieso voor de tweede omloop, ongeacht hun resultaat in het basisparcours. Dat betekende bijvoorbeeld dat ook Hessel Hoekstra, op het WK in Herning nog reserve ruiter van het Nederlandse springteam, zich ondanks een balkje plaatste voor de tweede ronde op fouten en tijd. En aangezien alle veertien ruiters daarin weer met een schone lei startten, waren de kaarten nog lang niet geschud.

Vanmiddag stond de tweesterren Grote Prijs op het programma. Het vormde de spectaculaire afsluiting van twee prachtige springweken tijdens Jumping de Achterhoek.

© Foto: Marjonhoen.nl