Hij is nog maar 22 jaar jong, maar in de barrage van de Rabobank Grote Prijs van de Provincie Gelderland op Jumping de Achterhoek reed Tom Schellekens toch maar even één van de beste ruiters ter wereld eraf. Bertram Allen ging stevig aan de leiding totdat de Nederlander alles op alles zette en met zijn razendsnelle Fiarabo (Diarad).

“Dat was wel lekker, ja. Toch altijd leuk als zoiets lukt,” reageerde Schellekens blij. Het leverde de springruiter uit Esbeek 7.500 euro op. Eric ten Cate, een andere razendsnelle Nederlander, werd derde met Icredible (Clinton). Het was een waanzinnig ontknoping van twee weken Jumping de Achterhoek. De eerder door Aniek Diks gereden Fiarabo is momenteel Schellekens’ meest ervaren paard. “Ik rijd haar nu ongeveer twee jaar. Daarvoor had ze al 1.45m en 1.50m gelopen, dus ze had al wat kilometers op de teller. Het is een heel goed paard. Ze heeft heel veel kwaliteit op de sprong, is snel en werkt vooral heel goed mee in de ring. Ze is brutaal en valt altijd aan. In zulke proeven heb je dat nodig om te winnen,” weet Schellekens. Of hij haar nog lang kan blijven rijden, is de vraag. “Ze valt al wel op bij meer mensen. Het is net een machine.”

Jumping de Achterhoek legde de Brabander in elk geval geen windeieren. “Ik vind dit een geweldig concours en een plezier om aan mee te doen. Ik kom hier al heel wat jaren. Dat begon al met de pony’s en ook van’ t zomer buiten. Het is mooi aangekleed, heel goed georganiseerd en het ziet er allemaal prachtig uit. Dat maakt het voor de ruiters en de paarden ook mooi om hieraan mee te doen. En al dat publiek aan de kant motiveert toch om extra je best te doen.” Dikke complimenten dus voor de organisatie en de familie Morssinkhof, eigenaar van Paardensportcentrum Lichtenvoorde, waar Jumping de Achterhoek plaatsvond.

© Foto: Digishots.nl