© Foto: Joop Wijnand

Het was een jongensdroom die uitkwam: De Flamingo´s. Bijna 50 jaar lang zou deze legendarische band uit Zelhem in de schijnwerpers staan en op vrijwel elk podium in de Achterhoek garant staan voor een knallend feest. En niet alleen in de Achterhoek. Dankzij een optreden in de show van de onvergetelijke Gert en Hermien Timmerman haalden ze zelfs de nationale televisie.

Er zit nog meer muziek in de zeventiende editie van Um Zellem, want de Chr. Harmonie Prinses Juliana bestaat 115 jaar. Het is aanleiding voor een expositie bij museum Smedekinck en voor een aantal jubileumconcerten. In het artikel komt niet alleen de lange en rijke geschiedenis van de vereniging aan bod, maar wordt ook gekeken naar de toekomst. Want wat is er mooier dan samen muziek maken, ook in dit digitale tijdperk? Om met name de jeugd kennis te laten maken met de harmonie, wordt er in de loop van dit jubileumjaar onder andere een ‘Play-in’ evenement georganiseerd bij museum Smedekinck.

Verder in dit nummer van Um Zellem aandacht voor Harry en Ellie Somsen en wat we hun levenswerk zouden kunnen noemen: de websites van oudzelhem.nl en oudzelhem.eu. Als geen ander hebben ze, samen met tal van medewerkers, de geschiedenis van Zelhem binnen handbereik gebracht.

Um Zellem is te koop bij de Read Shop en bij museum Smedekinck, beide in Zelhem.