In Doetinchem is zondagavond een erehaag gevormd met sportauto’s en politiewagens voor de 11-jarige Niek Koster om hem een hart onder de riem te steken. Niek had een paar jaar geleden botkanker en moest nu opnieuw een operatie ondergaan.

Niek is een paar jaar geleden genezen van botkanker in zijn knie. Door de ziekte heeft de 11-jarige jongen een prothese gekregen en moest daarna opnieuw leren lopen. “Niek is 3 februari wederom geopereerd aan zijn prothese, deze was kapot en daardoor kon zijn been niet groeien”, vertelt zijn moeder aan Omroep Gelderland. Omdat Niek gek is van Tesla’s werd er zondag een actie gehouden met de dure auto’s. Tientallen Tesla’s en politiewagens waren aanwezig op de parkeerplaats aan de Havenstraat in Doetinchem om de jongen op te vrolijken. Ook zijn vrienden, bekenden en klasgenoten waren van de partij. Volgens de moeder van Niek was de jongen totaal verrast en vond hij het heel gaaf.

De ziekte is zeldzaam en daarom heeft Nick zelf cupcakes gemaakt om geld op te halen voor de Stichting Eva. Deze stichting doet onderzoek naar deze zeldzame vorm van kanker.