Wethouder Eric-Jan de Haan (VVD) vertrekt na het zomerreces als wethouder van de gemeente Lochem. Hij gaat dan aan de slag als senior projectmanager bij Royal Haskoning DHV. Met een team van professionals gaat hij werken aan de Aanpak Transitie Nederland. Waarin het draait om transitie op het gebied van klimaat, wonen, energie, landbouw en mobiliteit.

Eric-Jan de Haan is wethouder in de gemeente Lochem sinds mei 2018. In 2022 keerde hij terug in het nieuwe college als wethouder Economie, Recreatie en toerisme, Mobiliteit en Bestuurlijke vernieuwing. Daarnaast is hij bestuursvoorzitter van Stichting Achterhoek Toerisme en bestuurder van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens. Ook was hij actief binnen de Stedendriehoek (voorheen Cleantech Regio).

”Stoppen als wethouder is een besluit dat ik met gemengde gevoelens neem. Want Lochem is een prachtige gemeente om je voor in te zetten. Als bestuurder ben ik me steeds meer op de inhoud gaan bewegen. Hoewel ik daarmee denk ik veel heb bereikt, nam mijn gevoel toe dat ik juist op inhoud een enorme drive en ambitie heb” aldus Eric-Jan de Haan.

© Foto: RTV Ideaal (archief)