Eric-Jan de Haan (VVD) heeft dinsdagmiddag afscheid genomen als wethouder van de gemeente Lochem. De afgelopen jaren heeft Eric-Jan zich volop ingezet voor de gemeente Lochem en iedereen die hier woont en werkt.

Eric-Jan de Haan was wethouder in de gemeente Lochem sinds mei 2018. In 2022 keerde hij terug in het nieuwe college als wethouder Economie, Recreatie en toerisme, Mobiliteit en Bestuurlijke vernieuwing. Daarnaast is hij bestuursvoorzitter van Stichting Achterhoek Toerisme en bestuurder van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens. Ook was hij actief binnen de Stedendriehoek (voorheen Cleantech Regio).

Eric-Jan De Haan gaat begin december aan de slag als senior projectmanager bij Royal Haskoning DHV. Met een team van professionals gaat hij werken aan de Aanpak Transitie Nederland. Waarin het draait om transitie op het gebied van klimaat, wonen, energie, landbouw en mobiliteit.

Opvolger van De Haan is partijgenoot Ria Leliveld. Eric-Jan en Ria zullen woensdagavond te gast zijn bij Radio Ideaal in het programma Achterhoek Totaal Poltiek. Dit programma wordt uitgezonden van 18:00 tot 19:00 uur vanuit het Stadshuus in Lochem.

© Foto: Jeffrey van Londen

Meer foto’s in ons fotoboek