In alle vroegte zijn Evan Hilhorst en Bram ten Dolle uit Geesteren vrijdagochtend gestart met hun fietstocht naar Antwerpen. Een lange tocht waarmee ze geld ophalen voor het goede doel. En de teller staat al op meer dan 60.000 euro, zo schrijft Omroep Gelderland. Want het hele dorp leeft mee met Evan. Hij verloor zijn moeder aan kanker.

De twee vrienden van 19 jaar halen geld op voor het Kankerfonds. Evan en Bram uit Geesteren wilden in één dag naar Antwerpen fietsen. Hun route door Gelderland liep onder andere via Zutphen, Brummen, Dieren, Arnhem, Bemmel, Nijmegen en Wijchen. Dat is ze ook gelukt. Rond acht uur vrijdagavond kwamen ze aan.

Het trieste verhaal van de moeder van Evan begon op 17 juli 2020. Uit het niets krijgt moeder Heidi een epileptische aanval. En dat terwijl ze in topconditie is, omdat ze veel sport. In het ziekenhuis was op de CT-scan aanvankelijk niets te zien. En dus gaat de vakantie door. Maar na de vakantie blijkt toch niet alles in orde: er is een hersentumor. Er volgt een periode van ups en downs. Maar ondanks alle hulp blijft de tumor groeien. In maart 2022 bleek het helemaal mis te zijn. Er volgden chemokuren, maar Heidi ging qua geheugen achteruit en kreeg last van uitvalsverschijnselen. Op 15 september 2022 sliep Heidi in. Ze is 45 jaar geworden.

Nu, zeven maanden later, heeft Evan met zijn hartsvriend Bram een loodzware fietstocht gereden om geld op te halen tegen kanker. Na een speech van de burgemeester zijn ze door de hele gemeenschap uitgezwaaid. Al het geld gaat rechtstreeks naar het KWF.

© Foto: Omroep Gelderland