De boerenrockers van Normaal hebben vrijdag twee nieuwe nummers uitgebracht. Naast een vernieuwde versie van het nummer ‘Nøhlen’ uiten Bennie Jolink uit Hummelo en zijn mannen flinke kritiek op de Russische president in het nummer ‘Poetin is ’n klootzak’.

In het nieuwe nummer uit voorman Bennie Jolink kritiek op de Russische president. Naast de benaming ‘klootzak’ wordt Poetin ook ‘vieze gemene secreet’ en ‘smerige laffe hond’ genoemd. Aan het eind van het nummer ruilt Jolink het Achterhoeks in voor verschillende andere talen. In onder andere het Duits, Engels, Frans en Italiaans wordt de titel en tevens het refrein gezongen. Het protestlied werd vorig jaar tijdens het concert op Hemelvaartsdag voor het eerst gespeeld, maar is nu ook opgenomen.

De nieuwe nummers van Normaal staan op verschillende streamingsdiensten en op YouTube. Ook dit jaar treedt de Achterhoekse band traditiegetrouw op tijdens Hemelvaartsdag. Het Tractorpullingterrein aan de Brinkerinkweg in Lochem is net als vorig jaar het decor van het optreden.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8