Een meeslepende zoektocht naar de officiële documenten van het Hengelose volkslied, vol spanning en humor. Dat is de speelfilm Het Spookt in Hengelo. Ruim veertig jaar na het enorme succes van de film Miami Vice in de Hengelose Mais heeft filmmaker Rudie Kreunen opnieuw groots uitgepakt. In een film gemaakt met de modernste technieken neemt hij de kijker mee in een avontuur waarin de straten van Hengelo en de talloze (historische) prachtlocaties in en rondom dit Achterhoekse dorp het decor vormen. Inwoners en ondernemers treden op als acteurs, zelfs de plaatselijke brandweer rukt uit. Om over de spoken nog maar te zwijgen.

De nu al spraakmakende speelfilm die Kreunen samen met zijn dorpsgenoten heeft weten neer te zetten is deze en komende maand(en) exclusief te bekijken tijdens filmavonden in de zaal van ontmoetingscentrum Ons Huis in Hengelo. Meerdere avonden zijn al uitverkocht en in totaal zijn er al meer dan 2.000 kaarten verkocht. De kaartverkoop gaat via de website van de historische vereniging De Olde Kaste.

Het Spookt in Hengelo is gemaakt op initiatief van historische vereniging De Olde Kaste. Wat begon als project om het in 1941 geschreven volkslied Daar midden in de Graafschap nieuw leven in te blazen, is mede dankzij subsidies van de provincie Gelderland en de gemeente Bronckhorst uitgegroeid tot een uniek tijdsdocument, een film voor de eeuwigheid.

© Foto: Jean Kreunen