Zaterdagavond, tijdens het 15e Leutekums Gala, is Martijn Pietersen gepresenteerd als 44e Prins van De Umdraeyers en Stadsprins van Leutekum. Onder de naam Prins Martijn 1e gaat hij regeren met de leus: Leutekum, geniet met volle teugen!

Martijn is al ruim 35 jaar betrokken bij De Umdraeyers en al 33 jaar lid van de jeugdvereniging, C.V. de Blaoskoppen. Geboren in Lampegat, maar getogen in Leutekum, is het carnaval hem met de paplepel ingegoten. Prins Martijn 1e, Lid van Verdienste van de vereniging, is ook bestuurslid van C.V. De Umdraeyers. Binnen het bestuur is hij onder andere verantwoordelijk voor de Grote Leutekumse Optocht.

Het gevolg van Prins Martijn 1e bestaat uit de adjudanten en goede vrienden Michael Derksen en Peter Halsema. Michael is geen onbekende in het Dichterse carnaval en is 12,5 jaar onderdeel geweest van dweilorkest de Träöters. Peter is al eerder adjudant geweest onder Vorst Ralph 1e in 2005 en zet zich nog steeds in voor de vereniging. De pages zijn Jonkvrouwe Angelique Lenting, die in 1999 als prinses van De Blaoskoppen de scepter zwaaide en Nicole Kuiper, die in 1993 ook al page was van Prins Martijn 1e, toen Martijn als 11e Jeugdhoogheid De Blaoskoppen voorging.

© Foto: De Umdraeyers