© Foto: 112achterhoek-nieuws.nl

Een mogelijke bom heeft dinsdag voor de nodige consternatie gezorgd in het kleine dorp Halle. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) kwam zelfs ter plaatse, maar het bleek om een wietpers te gaan. Mogelijk werd er een wietkwekerij opgebouwd in het huis.

De politie kwam rond 13.15 uur ter plaatse bij het huis aan de Roggestraat omdat er mogelijk verdovende middelen zouden liggen. Agenten konden in eerste instantie niks vinden, wel zagen ze een opmerkelijk apparaat staan. Omdat het vermoeden bestond dat het om een explosief ging, kwamen ook brandweerlieden en medewerkers van de EOD naar de locatie toe. Verder onderzoek maakte duidelijk dat het niet om een bom ging, maar om een pers waarmee olie uit wiet kan worden gehaald.

Hoewel er geen explosief is gevonden, zijn er verschillende goederen aangetroffen die volgens een politiewoordvoerder ‘wijzen op de voorbereiding van een hennepkwekerij‘. Om welke spullen het exact ging, kon ze niet aangeven. Er zijn dinsdag geen aanhoudingen verricht. “Het onderzoek ter plaatse is afgerond, maar er wordt wel verder onderzoek gedaan naar de mogelijke voorbereidingen voor een hennepkwekerij”, aldus de woordvoerder.