© Foto: RTV Ideaal / Nicole Arendsen

Vrijdagmiddag is er een grote brand uitgebroken in een zonnestudio op de Markt in Lochem. De brandweer werd rond 16:15 uur opgeroepen voor een brandmelding. De brand is vrijwel direct opgeschaald naar grote brand. Meerder brandweerauto’s zijn ter plaatse gekomen en de brandweer heeft deuren en een raam ingeslagen om bij de brand te komen.

Een tankautospuit en waterwagen vanuit Laren en een hoogwerker uit Zutphen waren opgeroepen om te komen assisteren bij de bestrijding van de brand. Directe omwonenden werden geëvacueerd door de brandweer en politie. Het aanwezige ambulancepersoneel heeft zich ontfermd over een viertal personen, deze hebben vermoedelijk rook ingeademd. Tijdens de brand was er veel rookontwikkeling. De zwarte rook was in de verre omgeving duidelijk zichtbaar en het hele pand is zwart geblakerd aan de buitenzijde.

De hoogste prioriteit was de brand zo beperkt mogelijk te houden, dit omdat het centrum dichtbebouwd is. De brand trok veel bekijks en omstanders werden door de politie op afstand gehouden. De plek van de brand werd lange tijd afgezet met lint om zo de ‘ramptoeristen” op afstand te houden.

Meer foto’s in ons fotoboek