© Foto: Politie

De politie heeft een man aangehouden die mogelijk Tonny ter Horst heeft doodgeschoten. Het gaat om een 50-jarige man uit Doetinchem, zo bericht Omroep Gelderland. Tonny werd op 9 oktober 2000 doodgeschoten in Terborg. De man is aangehouden en mag alleen spreken met zijn advocaat. Meer wil de politie er niet over kwijt. Het onderzoek naar de andere verdachte gaat door.

Het betekent een ware doorbraak in de cold case. Tonny kwam op 34-jarige leeftijd om het leven toen hij twee mannen tegen het lijf liep die vluchtten na een mislukte overval. Tonny ging die avond, nadat hij op bezoek was geweest bij zijn broer en zus, nog even langs bij zijn buurman, die een coffeeshop in zijn woning runde. Die coffeeshop werd overvallen door twee mannen. De overval mislukte en de daders namen de benen. Tijdens hun vlucht kwamen ze dus Tonny tegen en schoten hem neer. Hij overleed ter plekke.

De politie besloot maandag 18 maart de zaak opnieuw onder de aandacht te brengen. Er was toen nieuwe informatie binnengekomen. De politie hoopte dat mensen na al die jaren alsnog iets wilden zeggen. Opsporing Verzocht maakte een speciale uitzending vanuit Terborg. De politie kreeg meer dan twintig tips en meerdere namen. De politie dankt iedereen voor de hulp, maar wil inhoudelijk niet ingaan op de tips.