© Foto: RTV Ideaal / Jeffrey van Londen

De brandweer in Doetinchem is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die de brandweerpost willen komen versterken, daarom was er zaterdag een wervingsactie bij De Bongerd in Doetinchem.

”Wij zoeken mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar die wonen en bij voorkeur ook werken in Doetinchem. Er is vooral behoefte aan mensen die overdag beschikbaar zijn en dat is ook de reden dat bijvoorbeeld thuiswerkende mannen en vrouwen of zij die in Doetinchem werken en overdag van hun baas mogen uitrukken met nadruk wordt gevraagd om te reageren” aldus brandweerman Mathijs van Brandweer Doetinchem.

Ook vrouwen zijn welkom bij de brandweer, net zoals brandweervrouw Jiske. Die vindt het prachtig om vrijwilligster te zijn bij de post Doetinchem. ”Het is een hechte club bij elkaar en er wordt geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Ik vergelijk het het met heel fanatiek betrokken te zijn bij een sportvereniging, er gaan ongeveer het vergelijkbare aantal uren tijd in zitten” aldus Jiske.

Op woensdag 17 april vanaf 19:00 uur is er een informatiebijeenkomst bij de brandweerkazerne in Doetinchem. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.