Een kunstproject voor ouderen wat verbindt, inspireert, motiveert en gelukkig maakt – dat is Kunst door de Brievenbus. Waar iets kleins en schijnbaar eenvoudigs een ware parel blijkt te zijn was donderdagmiddag goed zichtbaar in Buurthuis ’t Nut in Warnsveld waar door ouderen gemaakte kunstwerken werden tentoongesteld.

Sinds januari deden zo’n veertig ouderen in Zutphen en Warnsveld mee aan het project ‘Kunst door de Brievenbus’ van Muzehof centrum voor de kunsten en Perspectief Zutphen. Om de week ontvingen ze per post een kunstopdracht waar ze thuis of in De Uitwijk, alleen of samen met een kennis of kleinkind, mee aan de slag konden gaan. De opdrachten zijn bedacht door kunstenaars. Ze konden worden gedaan met potlood, pen en andere spullen die iedereen wel in huis heeft. De afgelopen maanden zijn al veel (foto’s van de) werken teruggestuurd naar Muzehof.

Cultuurwethouder Sjoerd Wannet kwam ook een kijkje nemen en deelde het enthousiasme. Hij kon van de aanwezige deelnemers horen en zien wat de impact van dit project op hen is geweest – ontroerend om hun verhalen te horen, zoals het leren kennen van nieuwe mensen en het plezier om inspiratie en energie te krijgen door creativiteit. Door het grote succes wordt Kunst door de Brievenbus al omarmd door vele gemeenten in heel Nederland. Het project wordt in Zutphen uitgevoerd door Muzehof centrum voor de kunsten, in samenwerking met welzijnsorganisatie Perspectief Zutphen. De organisaties zijn bezig met een vervolg.

© Foto: Muzehof