De Oosterberg Buitensociëteit is geopend op 28 juni 1891. Het was de opvolger van een houten concertzaal die in 1868 is gerealiseerd. De concertzaal kent een roemruchte geschiedenis. Het bombardement in 1944 leidde tot ernstige schade; gelukkig werd snel besloten tot restauratie over te gaan. In 1978 werd de Hanzehof aan het complex toegevoegd. In 2006 is de grote zaal heropend. Zutphen beschikt daarmee over een volwaardige schouwburgzaal en een oude concertzaal met een prachtige akoestiek.

De exploitatie van het complex is de afgelopen eeuw vaak onderwerp van publieke discussie geweest. Het is moeilijk voor te stellen dat het voortbestaan van dit unieke complex meermaals aan een zijden draad heeft gehangen. De Buitensociëteit maakt onderdeel uit van de Hanzehof.

Op vrijdag 7 juli opende de Buitensoos Zutphen weer haar poorten voor aankomend talent. Zij trakteerden de aanwezigen op een waanzinnig gratis concert. De aanwezigen konden genieten van een boel verschillende muziekgenres, uitgevoerd door getalenteerde muzikanten van de Podiumacademie. Een toegangsticket was niet nodig, je kon gewoon naar binnen wandelen en genieten van de volgende muzikanten ( Ryan & Dante, Lian & Pablo, Corbin, Tatum, Loraine en Michelle, Seth & Talitha)

© Foto: Eddy Boerman

Meer foto’s in ons fotoboek