Van 20 augustus t/m 7 november 2021 is in de Stal van Museum Smedekinck de expositie Quilten te zien. Vijf exposanten, die verschillende technieken beoefenen, laten een deel van hun werk zien.

De deelnemende exposanten zijn: Fieneke Schanstra-Rijnsent, Margreet Gordijn, Jenny Eijgelaar, Ankie Emmer en Dorien Salemink. Ze beoefenen technieken als patchwork, quilten en appliqueren. Patchwork is een handwerktechniek waarbij lapjes stof (patches) in verschillende kleuren, dessins, vormen en grootte aan elkaar worden genaaid. Patchwork bestaat uit een enkele laag textiel. Om er een dikkere lap of deken van te maken wordt de lap (de top) voorzien van een achterkant. Ertussen komt een vulling die van wol, katoen of synthetisch materiaal is gemaakt.

Quilten of doorpitten is een handwerktechniek waarbij voormelde drie lagen textiel met een doorstiksteek op elkaar genaaid worden. Het resultaat van dat werk is een quilt. Appliqueren is een techniek waarbij lapjes (bijvoorbeeld vilt) op een ondergrond worden genaaid met bijvoorbeeld de festonsteek. Alle genoemde technieken kunnen zowel met de hand als de naaimachine worden uitgevoerd.