In de expositie Kunst & Ambacht in de Koppelkerk in Bredevoort tonen momenteel acht kunstenaars hun werk, dat uitblinkt in vakmanschap. Wim van der Meij uit Zutphen is met zijn etsen vertegenwoordigd in de expositie. Maar kunst is natuurlijk niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook om zelf te maken. Op zaterdagmiddag 4 september geeft Wim van der Meij daarom een workshop in zijn ambacht: het etsen.

Tijdens de workshop krijgen deelnemers een geprepareerd etsplaatje van 8 x 6 cm om met een etsnaald in te tekenen. Het plaatje gaat vervolgens in het etswater (verdund salpeterzuur) om te etsen, waarna er één of twee afdrukken gemaakt kunnen worden. Het plaatje en de afdrukken krijgen deelnemers mee naar huis. Het is goed om van tevoren een ontwerpje te maken als houvast voor het tekenen op de plaat.

Er is slechts plaats voor acht personen bij de workshop. Aanmelden voor de workshop kan via de website van de Koppelkerk. De workshop begint om 13.30 uur. Van tevoren of nadien is er de mogelijkheid om de expositie te bezoeken.

Over Wim van der Meij

Wim van der Meij (1949) groeide op in de Bollenstreek. Als kind was hij al vaak bezig met tekenen. Op zesjarige leeftijd won hij een tekenwedstrijd; dat moedigde hem aan om kunstenaar te worden. In 1977 ontdekte Wim het etsen, hetgeen zijn passie zou worden.