De aanrijtijd voor de politie tussen Laag-Keppel en Wehl is door de plaatsing van de landbouwsluis toegenomen. Een agent reed recent over het object heen, maar zijn politieauto was daar eigenlijk niet op gebouwd.

Op beelden (zie onder tekst) is te zien dat de agent op hoge snelheid vanuit het stadje richting Wehl wil rijden met zwaailichten en sirenes. Hij moet vervolgens remmen voor de sluis, maar reed alsnog over het object heen. Een woordvoerder van de politie zegt niet te weten of het voertuig daarbij beschadigd is geraakt. Wel bevestigt ze dat de politie hinder ervaart van de plaatsing: “Als een eenheid zich toevallig aan de kant van Wehl bevindt en voor een spoedrit naar Hummelo of Laag Keppel moet, geeft dit al snel ruim tien minuten langere aanrijdtijd. Ook wij moeten in zo’n geval omrijden.”

Andere hulpdiensten ervaren overigens geen problemen met de sluis. “Onze brandweervoertuigen kunnen er gewoon overheen, dat hebben we ook getest”, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Ook ambulances kunnen de landbouwsluis wel passeren, alleen voor politieauto’s blijkt er een probleem te zijn.

Naast onder meer inwoners van omliggende dorpen, ondernemers en politici uit Bronckhorst én Doetinchem is de politie de volgende partij die hinder ervaart door de sluis. Het object ligt tot juli bij wijze van proef op de Wehlsedijk, daarna wordt het verplaatst naar de Keppelseweg, waarna een definitief besluit volgt. De politiewoordvoerder wil zich niet mengen in een discussie over een eventuele oplossing: “Deze vraag is aan de politiek.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: RTV Ideaal