Present Bronckhorst bestaat vijf jaar. Ruim 1.200 vrijwilligers hebben zich in deze jaren ingezet voor een ander, mensen die op dat moment hulp nodig hadden bij een praktische klus of behoefte aan een moment van aandacht. Bijna 6.000 vrijwilligersuren aan inzet zijn daarbij nodig geweest om dit te bereiken.

”We kijken hier vol trots op terug. Het waren vijf hectische jaren. Waarbij we telkens probeerden in te spelen op de actualiteit. Bijvoorbeeld tijdens de coronapandemie. Er zijn vele tuinen opgeknapt en vergroend, wanden gesaust, laminaatvloeren gelegd, bezoeken door Kerstengelen gebracht, zomertassen uitgedeeld. Dankzij, samen met en voor jullie. We gaan hier mee door” laten Hilde Colenbrander & Nelly de Vries van Present Bronckhorst weten.

Begin mei 2018 trapten de wethouders Antoon Peppelman, Jan Engels, Paul Seesing en Arno Spekschoor de activiteiten van Present Bronckhorst af. Ze maakten de voortuinen van twee inwoners van Bronckhorst onkruidvrij. De twee bewoners konden dit door omstandigheden niet zelf doen. De wethouders gingen enthousiast en voortvarend aan het werk, ondanks de warmte. Gelukkig verzorgde de mevrouw van de ene tuin koffie en thee en zorgde Present voor voldoende water.

Heel erg leuk om te doen”, twitterde één van de wethouders naderhand. Het resultaat mocht er zijn, een mooie en nette tuin. In navolging van hun collega’s, gaat het huidige college van B&W binnenkort het jubileumproject van Present Bronckhorst uitvoeren, bijna vijf jaar later.

© Foto: Present Bronckhorst