© Foto: RTV Ideaal (archief)

Zondag 4 september is na 2 jaar corona weer een Halse Dag in Halle. Ook dit jaar staan er weer volop leuke activiteiten voor jong en oud op de planning. Om 12:00 uur barst het feest los en start in Halle het veelzijdige programma. Dankzij de vele sponsoren is het de organisatie ook dit jaar weer gelukt om een bomvol en divers programma neer te zetten. Zo zal een divers scala aan koren optreden, keert het succesvolle beachvolleybaltoernooi terug, zijn veel verschillende acts en kan men uiteraard weer leuke producten kopen op de streekmarkt.

Vaste prik op de Halse Dag is de streekmarkt. Een verzameling aan kramen met een rijke diversiteit aan aanbod slingert tijdens de dag door de Dorpsstraat. Bezoekers kunnen er unieke producten kopen, iets bijzonders op de kop tikken of in gesprek gaan met verschillende verenigingen die zich ook op de markt presenteren. Voor kinderen van de basisschool is het daarnaast mogelijk een kleedje neer te leggen om ook spullen te verkopen, mensen te laten grabbelen in een grabbelton of andere originele activiteiten aan te bieden.

Daarnaast treden de linedancers op, zijn hondentraining demo’s te bekijken, opent de kerk haar deuren en verzorgt in Dorpshuis De Korenaar illusionist Jack Tucker twee optredens. Uiteraard is er ook volop muziek. Zo zullen onder andere Pop & Rock Koor Halle, gezelligheidskoor Kiek An en mannenkoor De Berkelzangers afwisselend de gehele dag door optreden.

Op de achtergrond wordt nog de laatste hand gelegd aan de laatste activiteiten die ook nog toegevoegd worden aan het programma.

Foto: RTV Ideaal (archief)