Ondanks de hoge temperaturen wisten veel mensen zaterdag het festivalterrein van Mañana Mañana in Laren te vinden. Met liters zonnebrand, hoedjes, zonnebrillen en voldoende water wisten de bezoekers zich tegen de hitte te beschermen.

“Ik kom luisteren naar de muziek en ga vast een hele leuke dag hebben hier, daar ben ik helemaal niet bang voor”, aldus een van de bezoekers. “Het weer is goed, misschien te warm, vandaar die hoed en de zonnebril.” Ook andere festivalgangers hadden last van de warmte, maar dat mocht de pret niet drukken: “Het is erg warm, maar het is wel leuk hier.” Veel bezoekers hadden zich goed voorbereid door zonnebrand mee te nemen. Ook de Feestfabriek had de nodige maatregelen getroffen, zo waren er onder meer veel schaduwplekken te vinden op het terrein en was er genoeg water geregeld. “En er zijn ijsjes”, voegt een van de festivalgangers toe.’s

Middags stond Nel Schellekens in De Koepel om bezoekers, onder muzikale begeleiding van de band What The Hek, te voorzien van een lekkere hap. Nel staat onder meer bekend als van kop tot kont chef. “Mijn keuken is een hele serieuze keuken. Het is verspillingsvrij, we denken aan elkaar en ik moet altijd preken zoals ik het noem, een serieuze boodschap brengen”, vertelt de chef-kok. “Maar het is een festival, dus we moeten plezier en schik hebben. Dat is wat we gedaan hebben, we zijn helemaal losgegaan, dat is geweldig.”

De chef-kok heeft al meerdere keren op het festival gestaan, voor haar een favoriete locatie. “Het is zo relaxt, zo fun, ja ik houd gewoon van Mañana Mañana”, vertelt Nel. “Ik vond het superleuk om hier weer te staan.” Ook de bezoekers genoten met volle teugen van het festival. “We komen lekker dansen”, vertelt een van hen. “En lekker eten, hamburgers.” De sfeer onder de feestgangers was zaterdag gemoedelijk: “We doen het rustig aan vandaag, gewoon mañana.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: Eddy Boerman

Meer foto’s in ons fotoboek