De Fietsersbond is op zoek naar oudere fietsers om een nieuwe Doortraproute in de gemeente Lochem te testen. Doortraproutes zijn fietsrondjes van 20 tot 25 kilometer. Mooi, groen, over redelijk ruime paden, met weinig obstakels en over relatief veilige wegen en kruispunten. Om te checken of fietsers de route als aantrekkelijk en veilig ervaren, vraagt de Fietsersbond oudere fietsers om de route te fietsen en er hun mening over te geven.

Van 18 t/m 21 november kun je de route fietsen. Gemeente Lochem nodigt iedereen uit om met familie, vrienden of bijvoorbeeld een fietsclub te fietsen. Dat is niet alleen gezelliger, maar hoe meer testers zich aanmelden, hoe beter de routes straks zijn!
Wilt je een route uitproberen? Meld je dan aan bij de Fietsersbond via www.fietsersbond.nl/testfietsen. Je ontvangt dan informatie over de testdagen, een beschrijving van de route die je wilt testen en een link naar een vragenlijst waarop je jouw mening over de route kan geven. Onder de testfietsers verloot de Fietsersbond een cadeaubon van 20 euro.

De Doortraproutes worden gemaakt door de Fietserbond in opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel als onderdeel van het landelijke programma Doortrappen. Dit programma heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Dit jaar worden 9 Doortraproutes ontwikkeld, in de gemeenten Apeldoorn, Lochem, Oldenzaal, Raalte, Renkum, Rheden, Rijssen-Holten, Voorst en Zevenaar. De routes zijn in eerste instantie bedoeld voor senioren, maar natuurlijk kan iedereen ze fietsen.