Op 12 december verandert de dienstregeling rond Borculo-Lochem. Dan wordt er een gewijzigde dienstregeling geïntroduceerd met 2 nieuwe buslijnen 57 en 58. De huidige buslijn 56 vervalt. Deze aankondiging leidde tot commotie en onrust in de gemeenten Berkelland en Lochem. Afgelopen donderdag vond hierover overleg plaats.

In het overleg bracht de Lochemse wethouder meerdere pijnpunten in. Hij gaf aan dat hij een belangrijke opdracht heeft op het gebied van openbaar vervoer voor inwoners van alle kernen. En dat hij deze graag wil vervullen vanwege bereikbaarheid en duurzaamheid. Deze opdracht voelt ook de provincie als haar verantwoordelijkheid en bereikbaarheid van stad en platteland is ook een van de provinciale doelen.

Afrondend is afgesproken dat vervoerder Arriva naar een aantal pijnpunten kijkt waarop mogelijk aanvullende maatregelen te nemen zijn. Dit betreft onder andere de meerkosten die sommige reizigers maken doordat ze meer met de trein gaan reizen en de optie voor een extra scholierenrit in de ochtend wanneer veel studenten/scholieren richting Deventer reizen. Ook wordt nog bekeken of de nieuwe dienstregeling goed aansluit op de start van de schooltijd van het Staring College. Met name vanuit Harfsen.

De vervoerder heeft aangeboden de gemeenteraad een toelichting te geven op de keuzes voor de nieuwe dienstregeling en ook de reiziger extra goed te informeren over de aanstaande wijzigingen.