Fiets je veel en graag maar wil je wel eens een anders-dan-anders fietstochtje? Dan kun je in augustus je hart ophalen in de Achterhoek: Gaon daagt inwoners én bezoekers deze zomer uit met een wedstrijd FiguurFietsen. Iedereen die op een Urbee e-bike van Gaon stapt, een figuur fietst en deze op een digitale kaart online deelt en instuurt, maakt kans op mooie prijzen.

Meedoen is makkelijk: pak een Urbee e-bike op één van de Gaon fietsstations. Zet je Strava-, Garmin- of Komoot-app aan en laat je gaan in de Achterhoek. Fiets een olifant, een hart, een ijsje met zes bollen of welke creatie je maar bedenken en fietsen kan. Via de website van Gaon kunnen deelnemers de eigen FiguurFiets-route vervolgens insturen, samen met een mooie foto van zichzelf, onderweg op de Gaon met Urbee e-bike.

Gaon biedt inwoners en toeristen de mogelijkheid om op een slimme, duurzame en eenvoudige manier op pad te gaan. Je kunt in de Achterhoek met een 24- of 48-uurs combikaart onbeperkt gebruik maken van Arriva treinen en bussen én van Urbee e-bikes. Deze e-bikes zijn daarnaast ook los te huren. De ontwikkeling van dit stuk onbegrensd reizen met trein, bus en e-bike is een gezamenlijk traject van Arriva, Urbee, Achterhoek Toerisme, 8RHK ambassadeurs, Provincie Gelderland en een aantal recreatieondernemers.