Maandag heeft de politie Oost Nederland twee verdachten op heterdaad aangehouden voor diverse fietsendiefstallen in de Achterhoek. De eerste melding kreeg de politie begin van de maandagmiddag in Eibergen, Daar werden meerdere e-bikes gestolen. Niet veel later kwamen er ook meldingen vanuit Groenlo en Lichtenvoorde dat daar elektrische fietsen werden weggenomen. Een alerte getuige die het niet vertrouwde kon de politie een kenteken geven van een betrokken voertuig.

Diverse eenheden van de politie hadden de regio “dicht” gezet en niet veel later konden de twee verdachten in Halle worden aanhouden. In het voertuig waar deze verdachten in reden trof de politie ook daadwerkelijk de elektrische fietsen aan die eerder deze dag gestolen waren. Daarnaast reden verdachten met valse kentekenplaten.

”We zien de laatste tijd een flinke toename van diefstal van E- bikes in de Achterhoek. Via deze weg willen wij eigenaren van voornamelijk Gazelle E-bikes vragen extra alert te zijn. De diefstallen vinden veelal overdag plaats bij voornamelijk winkelcentra” aldus een woordvoerder van de politie Oost Nederland. Slachtoffers zijn vaak maar van korte duur in de winkel en dan slaan de fietsendieven toe. ”Zorg er voor dat uw fiets aan een vast voorwerp gezekerd is of zorg voor een track and trace” is het advies van de politie.

© Foto: RTV Ideaal