© Foto: RTV Ideaal (archief)

De politie heeft vier jonge mannen uit Lichtenvoorde opgepakt voor vier straatroven in de Achterhoek. De twee hoofdverdachten zijn 17 en 21 jaar oud. De andere opgepakte jongens zijn 16 en 18 jaar oud, zo schrijft Omroep Gelderland.

De eerste twee roven zijn op 14 april. Rond 23.00 uur wordt een minderjarig slachtoffer uit Neede aan de J.W. Hagemanstraat in Eibergen mishandeld en bestolen van zijn oordopjes en horloge. Een uur later is het raak aan de Nieuwmarkt in Lichtenvoorde. Een minderjarige Lichtenvoortse jongen wordt mishandeld en moet zijn horloge afgeven. Bij beide overvallen gebruiken de daders pepperspray.

Een dag later wordt een minderjarig slachtoffer uit de gemeente Oost-Gelre mishandeld in Groenlo. Dat gebeurt op de Kerkwal. Hem wordt contant geld afhandig gemaakt. Later die nacht wordt aan Den Koem in Groenlo een man van 20 mishandeld en beroofd van zijn portemonnee. Die blijkt leeg, waardoor de daders uiteindelijk geen buit meenemen.

De politie noemt de straatroven ‘uiterst impactvol’. Agenten geven de zaken hoge prioriteit. Volgens de politie waren de jongens van 17 en 21 betrokken bij alle vier de zaken. De verdachte van 18 was betrokken bij de overval in Lichtenvoorde, de jongen van 16 alleen bij de laatste overval in Groenlo. Het onderzoek is nog gaande en het is nog niet duidelijk wat het gevolg voor de jonge verdachten is.

© Foto: RTV Ideaal