© Foto: RTV Ideaal (archief)

De Graafschap staat er financieel beroerd voor. De exacte cijfers zijn nog niet naar buiten gebracht, maar meerdere bronnen laten aan Omroep Gelderland weten dat de schuld over dit seizoen zelfs meer dan een miljoen euro is. Dat betekent dat De Graafschap waarschijnlijk een nieuwe hoofdtrainer uit de eigen geledingen moet halen.

Binnenkort wordt duidelijk met welke begroting volgend seizoen gewerkt gaat worden. Zeker is dat die fors omlaag gaat. De nieuwe begroting zal ruim onder de zeven miljoen euro uitkomen. Het afgelopen seizoen lag die rond de 7,8 miljoen. Vorig seizoen was er al een tekort van ongeveer vijf ton in Doetinchem.

De negatieve cijfers zijn opmerkelijk omdat de commerciële omzet juist zes ton boven de zogeheten nul begroting uitkomt. Het aantal sponsoren is opnieuw gegroeid en de businessclub op stadion De Vijverberg bloeit als nooit tevoren. Bovendien kwamen gemiddeld ongeveer tienduizend toeschouwers op wedstrijden af en stegen ook de horeca inkomsten. Daarnaast ontving De Graafschap nog een miljoen euro aan coronasteun toen er geen publiek bij wedstrijden mocht zijn.

© Foto: RTV Ideaal (archief)